PROSJEKTER 

2016- 2023

StokkøyArt

Åfjord kommune og Bygda 2.0 etablerer et samarbeid med Central Saint Martins School of Art and Design i London om etablere et residency på Stokkøya for deres studenter og alumni.

Les mer om StokkøyArt her.

2017

B

Bygda 2.0 as hadde fra 2017-2020 besøk av et kunstverk man kunne bo i, skapt av  Tore Reisch. Et unikt rom å overnatte i plassert i sjøkanten ved Bygdeboksen på Stokkøya. Muliggjort av samarbeid med Arthotel Norway.

Residency-samarbeid med Lademoen Kunstverksted, der vi hadde den tyske kunstneren Melanie Windl i Åfjord på residency. Hun skapte verket Past Sense som hadde utstilling på Babel visningsrom i Trondheim. Les mer her.

Melanie samarbeidet også med kulturskolen, og laget en workshop som dekorerte parkeringshuset på Parken.

2018

Åfjord Kommune

Kommunen formulerer en overordnet plan for kunsten. 

Samarbeidet med Lademoen Kunstverksted fortsetter, og Carl-Oskar Linné er på residence-opphold og lager verket “Just the two of us” som handler om kommunesammenslåing mellom Åfjord og Roan. Les mer her.

Samar

SamarL

2019

Signe Fuglested Luksengard

I 2019 hadde den norske fotografen Signe Fuglested Luksengard utstilling på Stokkøya. Udstillingen med tittelen Leveld handler om røtter og identitet og hva som gjør et hjem til et hjem. Les mer om Signe her.

Fjell vann fjell er en installasjon som er laget på tre containere som står ved veien og sperrer utsikten. Den danske kunsteren Kirsten Bertelsen valgte å informere bilister om det man går glipp av i det man passerer containerne. Ordene beskrivelser hva som gjemmer seg på den andre siden, men alt for fattig til å kunne beskrive naturopplevelsen. Ved å b eskrive utsikten med ord, henleder hun oppmerksomheten på det ubeksrivelige i og ved naturen. Les mer om verket og kunstneren her.

2020

Kunstcamp for barn

2021

Nordisk residency

Ballo og Skålnes

Kunstnerduoen Ballo og Skålnes fra Trondheim er på kunstneropphold på Stokkøya. De arbeidet med ull som de fikk fra Humstad Gård. Kunstnerne inviterte inn til sin praksis, og hadde underveis selskap og god hjelp fra skoleelever, husflidslag og andre besøkende.

På denne måten ble de en del av det lille samfunnet på Stokkøya i den måneden de bodde her.

2022

En kyst, kysten, flere kyster, alle kystene

Åfjord Kommune har fått ny kunst. Tre unge kunstnere har skapt nye kunstverk til kommunens sykehjem. De tre verk er støttet av KORO, statens fagorgan for kunst i det offentlige rom og Sparbankstiftelsen SMN.

Les mer om verkene her